kerje tyme

kerje tyme
ggggggg

Monday, 10 March 2014

ciannyaaaa kucinnnnn tuu...

sonokkk.. sonok sgt jumpa kwn2 skolahh..
haihhh.. x puas rasa jumpa dorang..

kepoh x terkata.. mula2 jumpa tu mcm segan la gak sbb kekok da lama sgt x jumpa reramai kan..

tp bila da start kua 1 topik.. haaaa....hamekk..x bentiiii... tub2 tgok jam dah kul 11 lebih..
x terasa langsung bila da borak sakan kan...

yg x tahan tu, budak2 ni kata x sangka skrg aku da wanita..hahahha.. yelaaa,dulu zaman skolah mana kesah kat penampilan sgt..lg laa aku jenis suka sukan.. kawad kaki la..apelaa..smua jenis yg menjemurkan diri bawah matahari,,berpanasan n menghitamkan kulit wajah mulusku..ehhhh..mulus kerr?? hahahaha


hokayyy..panjang muqadimah yer... dijadikan cite, pas antar member aku balik umah dia, aku sorang2 laaa drive balik umah... dia ajak tido umah dia sbb da dkat kul 12malam..tp malas lahh..selesa bilik tido sndri kan.. (esoknya dia gtau ayah dia cakap anak jawa mmg berani)...

ngah mendrive sensorang niii... nak ilangkan sunyi bukak laa radio sinar lau x silap..kua pulak lagu dayang nurfaizah dipintu syurga..aku pe lagii..layan laa..hahaha..tetibe, melintas dgn lajunya seekor haiwan yg aku rasakan tepat sekali adalah seekor kucing.... aku x sempat nak wat ape2..gedguk..fuhhh..mmg smpai skrg terasa lg bunyi tuuu..
huwaaaaa....
aku da jadi pembunuhhhhhh... seekor kucinggg...
masa tu jam tepat kul 12..automatik menggeletar 1 badan..ishhh... apa jd kat kucing tuu?????
mati ke x ek??? selama aku bawak keta aku ni, x pernah lg langgar benda hidup..salunya langgar keta org jer,,,

esoknya, lalu jalan yg sama aku perati kwasan tu.. xde plak bangkai kucing..
hurmmm.. aku harap sgt kucing tu hidup lg...
tp sian dia...
meti tersiksa..



kucing..... maafkan sayaaa.... nape melintas x tgok kiri kanan????
huwaaaa... ciannyaaaa dia... rasa bersalah menyelubungi selinap kalbu :'(

ni sugar glider... bukan kucing


Sunday, 9 March 2014

kenduri kawen adat jawa

selama aku jd anak jawa ni.. x pernah plak aku tgok step by step cara n adat org jawa kawen.. almaklumlaaa..salunya dtg kenduri kawen makan je,, family aku plak last yg betol2 ikot adat jawa makcik aku yg 2nd bongsu.. 2 pon time aku form1 ke form 3 tah.. da lupaa... hahhaa


malam nikah tu, pengantin kena denda sbb wat majlis pertunangan tok imam xde.. hahaha..lwak je aku dengo.. siap ada denda2.. pastu 1 % dari duit hantaran kena masuk tabung masjid... punya la lama proses nikah..dari pas isyak smpai laaaa dekat kul 11... perot kitorang niii..haaaa..berkeroncong, irama klasik, dondang sayang..pakej!

alhamdulillah, lafaz ke2, siti nurul jannah azilah sah jd isteri kepada fadzlan.. org kerteh.. jaooo oooo nak balik kg pasni...  c jannah ni, x kontrol ayu langsung..hahahhaa...

makanan masa malam nikah pon... sodappppp...mcm2 ada...sate, kuih muih... utk tetamu special cam aku, dapat burger nyah.. burger special lg..hahahah
comey jer banner dorang kan..banner ke bunting eh? da bape kali g kursus pon x igt2..hahah

mula2 jannah duk berkepit je ngan hubby dia.. kena paksa baru nak peluk kwan dia ni haaaa.

okayyy.. bergambar dgn syaidah soleha...  ;)

qilaaa...masing2 wat muka selengaaa



esok nya smbung ngan kenduri@ resepsi la kot..

b4 jannah sanding.. nyempat jerrr

mama fathi, tunang org, aku n qila 

posing cket kat umah..hahhaa

kwn2 kelas... yg kepoh!

smentara tggu pengantin..hahaha

untong mama fathi, ramai offer diri nak jd 2nd mama dia...kikiki

makanan, mmg sedaapppppp... nasi beriani... pinggan smua org licin!



hahhaha..aku demam nii.. malas nak menulis sgt.. 3 hari berturut2 berembun malam.... natijahnyaaa... hidung sumbat :'(





Wednesday, 19 February 2014

hati sy cuma satu.. n x mungkin berubah sekelip mata :'(




Inikah dugaan yang ku terima
Menyintai mu sepenuh jiwa
Untuk bersama mu
Kesabaran membakar fikiran
Rinduku embunan di lautan
Cintamu debunga berterbangan
Tak pernah mempeduli kasih sayang
Yang aku korbankan
Kau janjikan bahagia
Namun kau hantui dengan gurauan berbisa
Kau janjikan setia
Rapuh ku berpegang untuk hidup bersamamu
Kembalilah hangati semula asmaraku dengan mu
Demi cinta suci
Andainya tak mungkin ku miliki
Keayuan kasih impianmu
Lepaskan asmara di jiwaku
Setia ku korbankan
Setia ku korbankan

Monday, 29 July 2013

haihhhhhh

ajal maut smua kat tangan tuhan kan... fuhhh.. x terkata... ni bukan kali pertama.. maut menanti depan mata... bila2 fikir2 mmg besarnya kuasa Allah.. kalau Allah nak kata benda tu jadi, mmg jadi.. tp umur aku panjang lg kot.. serius x perasan ade kereta time tuh.. aku plak dengan selamba melintaskan kereta aku... tetibe je dgr bunyi brek yang kuat giler n kereta laju giler nak langgar kereta aku.. dah senja2... mata aku ni mane la nampak sngt... dalam hati ni 2 benda je,, first, mungkin hidup aku cukup stakat ni je... ajal da menghampiri.. second, kereta aku hancur n badan aku patah riuk..... aku cuma bole stopkan keta aku je time tu, mcm serah diri utk dilanggar... tetibe kereta laju td stop dgn jarak x smpai 1 cm dari kereta aku...  perasaan masa tu...tuhan je yg tahu...lega takot...smua ade... aku x tau nak watpe.. pastu dgar2 driver n org2 dlm keta yg da nak langgar keta kau tu sumpah seranah.... fuhh... mujur budak2 muda..mcm2 budak2 habes SPM cmtu la... patot la bawak laju giler.. komfem2 keta bapak diorang...  magrib2 bawak lg keta laju2... haihhh...aku tetap nak salahkan org lain gak,,,padahal salah sndri tu... huuiihhh..kalau la eksiden smlm, nyawa sndri 1 hal, 2 org lg anak2 dara org dlm keta aku tu??? maunye menggelepar nak jawab kat family dorang klau jadi ape2... fuhhhh... syukur Alhamdulillah.... kitorang selamat.... pasni cancel n hold dulu beli jam,mesin jahit smua... utamakan cermin mata baru... powerku udah bertambah lg..huk3...

Wednesday, 24 July 2013

xdop rejeki... sob3

semalm 24 julai 2013... result pjj for ijazah sarjana muda kluar... huk3... dukacita anda tidak berjaya..... wuwaaaaaa...longgar rasa lutut2 ni... sedihnyerrrr...... tuhan je yg tau...  smpai skrg ni, perasaan kecewa tu x hilang lg.... huwaaaa....nak nanges sgt2,,,tp kuatkan jela ati ni..kol org ined , yg angkat tepon tu pon pelik n macam x caya je nape aku x dapat...last skali org tu mintak maaf tanda simpati la kot... huk3.... rasa mcm ade duri dalam paru2 ni...nak bernafas rasa sakit... mula2 tau result tu, mmg duk menung... xleh nak fikir..wat benda smua x kena... sedihhhh sgttttt..mujur pagi tu aku hepi... sbb dpt wet raya.. baru pose 2 mggu da dpt wet raya 5o hengget..eh,2 mggu ke? mcm x ckup jer.... ngeeee... mekacih bebanyak ;)

dgn kije kat opis x siap lg..jawatan misi,tp kena wat kije kerani, akauntan smua,,,eii, nyampah tol tgok nombor.. sakit je mata ni... isu claim OT lg... tanya org ni,org ni soh tanya org ni..org ni soh tanya org ni plak..10 org tanya last2 balik ke org yg mula2 aku tanya..kita ni punya la tggu dekat sejam kat opis die..balik2 dorang jawab sambil lewa jer... mujur x menitik air mata depan2 dorang ni td..lau x makruh x pasal2... geram3... da la kite ni tgh sedih..tambah nak hadap dgn perangai manusia2 ni lg..eiiiii...

berita kat tv mlm td lak pasal Bn mng n bonus 500... humm..malas nak komen yg ni...

eiiiii..... perasaan yg sgt x best skrg ni.... punya nak ilangkan tension, smlm balik keje p tesco beli donut 6 ketul...see, i beli benda yg slama ni i x suke.. mmg kepelikan perangai seseorang yg frust... huk3.. pastu otw nak balik tu ternampak pusat latihan Apple... waaaa..that's my old dream... nak amek kelas jahitan..dulu dah daftar dah nak blajar menjahit kat KL..tp masa x mengizinkan..keje plak pindah randah jer... mmg x leh nak komited... skrg ni, since i x dpt smbung degree, why not kite cube benda lain kan.. gagal dapat sesuatu yg kite nak bukan bermakna tertutup terus peluang ut kite teruskan hidup kita... dunia ni luas... banyak lg pilihan kita boleh buat,,, i advice to myself supaya x rigid kan sgt pemikiran sendri...kalau kite bagi had kat hidup kite, nt kite sempitkan kehidupan kita sndri... make it big... yes!!! kata2 semngat dari diri sndri.... huhuuu..dekat2 nak raya ni.. jangan ngada2 nak sedih ye nadia...keep smile okay!!!! 

Friday, 12 July 2013

kebahagiaan adalah milik mreka yang mempunyai impian dan keberanian utk berusaha menjadikannya kenyataan

(Caprice)
Good evening sayang
Its your boy C to the P
And I got 5 minutes right about now
We got Ramlah Ram right next to me
Let’s go

(Ramlah Ram)
Seandainya cinta ini bisa membahagiakan
Pastinya dunia ini akan ku miliki
Walau ku tidak mampu untuk meluahkan
Harapan cintaku ada di hati mu

Seharusnya aku dapat diberi peluang
Untuk menyayangimu sepenuh hati
Mungkinkah kau kan terima ku seadanya
Kerna ku belum tahu kau mencintaiku

(Caprice)
Yeah yeah yeah
What’s up girl it’s your boy
Young hovo so far and I’m trying closer
If friends talk ain’t that great
Wait a minute girl I believe in fate
From the day when we met
Day when you left
I’ve been thinking about you
Every day dayday
Siang malam ku menunggu
Kau buat ku huru hara
Really wanna hola hola
Bila nak manja manja wow

(Ramlah Ram)
Oh sayang kini engkau perlu tahu
Ku tak ingin menjadi pemuja rahsia
Mencintaimu satu saat yang bermakna
Ku menanti lafaz cinta tiga kata

Andai kau sang pencinta wanita
Kau pasti kan dapat melihat aku di matamu
Jujurnya adakah kau sudah berpunya
Membiarkan hatiku dalam dilema

(Caprice)
Sebenarnya Caprice dah lama

(Ramlah Ram)
Tiba waktu saat ku nanti akhirnya pasti
Kau lafazkan cinta seribu pengertian
Lima minit yang ku tunggu saat bermakna
Kau kini menjadi milikku selamanya

Oh sayang kini engkau perlu tahu
Ku tak ingin menjadi pemuja rahsia
Mencintaimu satu saat yang bermakna
Ku menanti lafaz cinta tiga kata

Andai kau sang pencinta wanita
Kau pastikan dapat melihat aku di matamu
Jujurnya adakah kau sudah berpunya
Membiarkan hatiku dalam dilema

(Caprice)
There’s nobody else like me
Most likely and not like me
They are four maybe three
Take your two when I really got one
Sayang jangan bimbang
Antara bintang-bintang
Dikau saja yang berkilauan
Ku sentiasa di awan nano nano
Yeah I know ke angkasa I follow
So we should get together
And pretend there’s no
Tomorrow tomorrow

(Ramlah Ram)
Oh sayang kini engkau perlu tahu
Ku tak ingin menjadi pemuja rahsia
Mencintaimu satu saat yang bermakna
Ku menanti lafaz cinta tiga kata

Andai kau sang pencinta wanita
Kau pasti kan dapat melihat aku di matamu
Jujurnya adakah kau sudah berpunya
Membiarkan hatiku dalam dilema

(Caprice)
Sayang jangan kau bimbang
Antara bintang-bintang
Sayang jangan kau bimbang
Antara bintang-bintang

Ramlah Ram and my name is C to the Phttp://www.youtube.com/watch?v=ARpeljqlXqY
There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...