kerje tyme

kerje tyme
ggggggg

Monday, 10 March 2014

ciannyaaaa kucinnnnn tuu...

sonokkk.. sonok sgt jumpa kwn2 skolahh..
haihhh.. x puas rasa jumpa dorang..

kepoh x terkata.. mula2 jumpa tu mcm segan la gak sbb kekok da lama sgt x jumpa reramai kan..

tp bila da start kua 1 topik.. haaaa....hamekk..x bentiiii... tub2 tgok jam dah kul 11 lebih..
x terasa langsung bila da borak sakan kan...

yg x tahan tu, budak2 ni kata x sangka skrg aku da wanita..hahahha.. yelaaa,dulu zaman skolah mana kesah kat penampilan sgt..lg laa aku jenis suka sukan.. kawad kaki la..apelaa..smua jenis yg menjemurkan diri bawah matahari,,berpanasan n menghitamkan kulit wajah mulusku..ehhhh..mulus kerr?? hahahaha


hokayyy..panjang muqadimah yer... dijadikan cite, pas antar member aku balik umah dia, aku sorang2 laaa drive balik umah... dia ajak tido umah dia sbb da dkat kul 12malam..tp malas lahh..selesa bilik tido sndri kan.. (esoknya dia gtau ayah dia cakap anak jawa mmg berani)...

ngah mendrive sensorang niii... nak ilangkan sunyi bukak laa radio sinar lau x silap..kua pulak lagu dayang nurfaizah dipintu syurga..aku pe lagii..layan laa..hahaha..tetibe, melintas dgn lajunya seekor haiwan yg aku rasakan tepat sekali adalah seekor kucing.... aku x sempat nak wat ape2..gedguk..fuhhh..mmg smpai skrg terasa lg bunyi tuuu..
huwaaaaa....
aku da jadi pembunuhhhhhh... seekor kucinggg...
masa tu jam tepat kul 12..automatik menggeletar 1 badan..ishhh... apa jd kat kucing tuu?????
mati ke x ek??? selama aku bawak keta aku ni, x pernah lg langgar benda hidup..salunya langgar keta org jer,,,

esoknya, lalu jalan yg sama aku perati kwasan tu.. xde plak bangkai kucing..
hurmmm.. aku harap sgt kucing tu hidup lg...
tp sian dia...
meti tersiksa..



kucing..... maafkan sayaaa.... nape melintas x tgok kiri kanan????
huwaaaa... ciannyaaaa dia... rasa bersalah menyelubungi selinap kalbu :'(

ni sugar glider... bukan kucing


Sunday, 9 March 2014

kenduri kawen adat jawa

selama aku jd anak jawa ni.. x pernah plak aku tgok step by step cara n adat org jawa kawen.. almaklumlaaa..salunya dtg kenduri kawen makan je,, family aku plak last yg betol2 ikot adat jawa makcik aku yg 2nd bongsu.. 2 pon time aku form1 ke form 3 tah.. da lupaa... hahhaa


malam nikah tu, pengantin kena denda sbb wat majlis pertunangan tok imam xde.. hahaha..lwak je aku dengo.. siap ada denda2.. pastu 1 % dari duit hantaran kena masuk tabung masjid... punya la lama proses nikah..dari pas isyak smpai laaaa dekat kul 11... perot kitorang niii..haaaa..berkeroncong, irama klasik, dondang sayang..pakej!

alhamdulillah, lafaz ke2, siti nurul jannah azilah sah jd isteri kepada fadzlan.. org kerteh.. jaooo oooo nak balik kg pasni...  c jannah ni, x kontrol ayu langsung..hahahhaa...

makanan masa malam nikah pon... sodappppp...mcm2 ada...sate, kuih muih... utk tetamu special cam aku, dapat burger nyah.. burger special lg..hahahah
comey jer banner dorang kan..banner ke bunting eh? da bape kali g kursus pon x igt2..hahah

mula2 jannah duk berkepit je ngan hubby dia.. kena paksa baru nak peluk kwan dia ni haaaa.

okayyy.. bergambar dgn syaidah soleha...  ;)

qilaaa...masing2 wat muka selengaaa



esok nya smbung ngan kenduri@ resepsi la kot..

b4 jannah sanding.. nyempat jerrr

mama fathi, tunang org, aku n qila 

posing cket kat umah..hahhaa

kwn2 kelas... yg kepoh!

smentara tggu pengantin..hahaha

untong mama fathi, ramai offer diri nak jd 2nd mama dia...kikiki

makanan, mmg sedaapppppp... nasi beriani... pinggan smua org licin!



hahhaha..aku demam nii.. malas nak menulis sgt.. 3 hari berturut2 berembun malam.... natijahnyaaa... hidung sumbat :'(





Wednesday, 19 February 2014

hati sy cuma satu.. n x mungkin berubah sekelip mata :'(




Inikah dugaan yang ku terima
Menyintai mu sepenuh jiwa
Untuk bersama mu
Kesabaran membakar fikiran
Rinduku embunan di lautan
Cintamu debunga berterbangan
Tak pernah mempeduli kasih sayang
Yang aku korbankan
Kau janjikan bahagia
Namun kau hantui dengan gurauan berbisa
Kau janjikan setia
Rapuh ku berpegang untuk hidup bersamamu
Kembalilah hangati semula asmaraku dengan mu
Demi cinta suci
Andainya tak mungkin ku miliki
Keayuan kasih impianmu
Lepaskan asmara di jiwaku
Setia ku korbankan
Setia ku korbankan
There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...