kerje tyme

kerje tyme
ggggggg

Sunday, 9 March 2014

kenduri kawen adat jawa

selama aku jd anak jawa ni.. x pernah plak aku tgok step by step cara n adat org jawa kawen.. almaklumlaaa..salunya dtg kenduri kawen makan je,, family aku plak last yg betol2 ikot adat jawa makcik aku yg 2nd bongsu.. 2 pon time aku form1 ke form 3 tah.. da lupaa... hahhaa


malam nikah tu, pengantin kena denda sbb wat majlis pertunangan tok imam xde.. hahaha..lwak je aku dengo.. siap ada denda2.. pastu 1 % dari duit hantaran kena masuk tabung masjid... punya la lama proses nikah..dari pas isyak smpai laaaa dekat kul 11... perot kitorang niii..haaaa..berkeroncong, irama klasik, dondang sayang..pakej!

alhamdulillah, lafaz ke2, siti nurul jannah azilah sah jd isteri kepada fadzlan.. org kerteh.. jaooo oooo nak balik kg pasni...  c jannah ni, x kontrol ayu langsung..hahahhaa...

makanan masa malam nikah pon... sodappppp...mcm2 ada...sate, kuih muih... utk tetamu special cam aku, dapat burger nyah.. burger special lg..hahahah
comey jer banner dorang kan..banner ke bunting eh? da bape kali g kursus pon x igt2..hahah

mula2 jannah duk berkepit je ngan hubby dia.. kena paksa baru nak peluk kwan dia ni haaaa.

okayyy.. bergambar dgn syaidah soleha...  ;)

qilaaa...masing2 wat muka selengaaa



esok nya smbung ngan kenduri@ resepsi la kot..

b4 jannah sanding.. nyempat jerrr

mama fathi, tunang org, aku n qila 

posing cket kat umah..hahhaa

kwn2 kelas... yg kepoh!

smentara tggu pengantin..hahaha

untong mama fathi, ramai offer diri nak jd 2nd mama dia...kikiki

makanan, mmg sedaapppppp... nasi beriani... pinggan smua org licin!



hahhaha..aku demam nii.. malas nak menulis sgt.. 3 hari berturut2 berembun malam.... natijahnyaaa... hidung sumbat :'(





No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...