kerje tyme

kerje tyme
ggggggg

Saturday, 27 August 2011

nak beraye sakan tp xde mase nak shoping sakan...huhuhu :p

sesi penyerahan wet ayer..1st year bg wet ayer ni...sgt sronok prasaan ini..ehehehe...
yer...ag bape ari jer lg nak rayer..ak xder beli ape pon lg...tp dah hasut mak dah..raye taon ni tema mesti kaler ijau..stelah beberape taun gagal memujuk..ahaha,,,,baju raye mmg x beli kat kedai lgsung..bizi sungguh taun ni..tp nekad jgk nk raye puas2..sbb taun lepas mmg xdpt cuti raye lgsung..sebulan raye,sebulan la ak keje..ngekngok nyer bos...grrrrr....tp taun ni ak pon wat keje freelance je kan..so raye mmg ak dah kauwtim sama client ak..ehehe...service stop slame smggu utk raye...erm,tp 2 la,bju raye xde lg ni...tub2 cik nor offer, nak x kebaye,die beli lebih sbb kalau beli bnyak dpt murah..beli kat gm klang..mmg murah tmpat 2..cik nor plak taw ak ni giler ijao,so die pon belikan ijao,,huhu...mmg suke,sbb really2 like green like crazy..kalo bleh sume nak ijao...kreta je sengaje kalerkan oren sbb ramai ckp org india je suke kalerkan kete kaler ijau ni..huish, xmaw aku..huhu..tetibe citer sal kete plak yer...berbalik ke crite asal..kdg2 kalu abes service awal xtaw nak g mane...umah soleha la tmpat ak menempek,kaco die tido..ehehe...pas2 soleha plak mintak tlong jualkan jubah die sbb x laku 1 pon,,huhu,,ase sian plak kat die,,amek 2 la..belikan 1 utk adek adiah pmr die 9a..agieypown chantek jubah 2..ehehe....herm,,dah 2 dah baju raye dpt tnpe susah pyah g sesak2 kat kedai...pas2 tringat plak blan 3 dulu,mase still keje dgn x compeny,ade beli baju krung murah giler kat mlaker central..n semestinyer colour hijau lorrr...huhu...ni nak tkar topik cket...i dont know why i'm really2 obses to green..smpaikan kdg2 tgok lelaki brbaju ijau pon bleh bikin ati guek cair.my heart melting when c guys with green shirt.ahaks....sgt ensem lelaki dgn baju ijau kot.n xramai kot lelaki nak pkai t shirt or baju kaler ijau ni..nak ngurat sy x susah...cukup dgn pkai baju hijau..eh?ade ke org nak ngurat sayer?  .huhuhu :) :p  waaaaaaaaaahhhh dah lari topik jauh sgt ni...ehehe...tp sgt puas ati sbb raye taun ni 1 family pakat kaler ijau..balek2 umah pon suprise sbb kaler dinding ruang tamu udah brtukar ijau...ihihi...cuker3...walaupon ati ni runsing memikirkan cmne nak trus terang kat anak nenek,tp raye mesti diteruskan..huhuhu..yg penting raye taon ni sgt3 heppi...:)
raye prtama b4 gerak ke pontian at umah baru cik munah
 posing depan umah b4 brangkat...eheheh

 raye pon kne bace ujang jgk..kat rumah nyayi pontian nih :)



 along ni dah besar2 pon nak wet raye lg... :)



tp yg syoknyer walaupon dah keje still apat wet ayer lagi..dpt la dlm 150 g2..syukur2... :)


Wednesday, 24 August 2011

rezeki dan dugaan Dari ALLAH

Assalamualaikum, Cik Nur Nadia Bt Mohd Noh? ye saye( ak menjawab dgn penoh sopan santun, igt anak nenek yg kol) hari tu cik nadia ade p interview utk jwatan jururawat u29 kan? ye betol, sy ade g...ok tahniah ye cik nadia sbb berjaya dpt jawatan tu...yeke?..ak yg sgt truje time 2 trus je potong ape yg org uitm 2 ckp..trime kaseh2..nada sore mase 2 pon mmg xleh nak cover,,nmpk sgt overnye tuh...akk yg kol ak mase 2 pon gelak je..(yeje akk,tah2 sebaye)...tahniah ye cik nadia,ape2 masalah cik nadia bleh hubungi phak kami...okey,mekaseh3...wah..epinye...epi sampai menitikkan air mate..syukur yg x trhingge ke hadrat Illahi krane mmprkenankan doaku slame ini...pas 2 ak trus gtaw kak nenek, sgt2 x disangke,nenek menangis mase 2..die ckap lpas ni dah x jage nenek lg la..ak pon terharu sgt mase 2try pujuk nenek..tp nenek btol2 teresak-esak..wuu..nape nenek nanges? nenek wat sy rase serba salah...ermm....
ape nak ckp dgn kak nani(ank nenek) ye? mggu dpn dah raye..die plak nak balek kedah..takot ganggu mood raye die je plak..xpe la..i keep it secret dulu....
yg penting,lepas beberape minit trus je tgn ni laju mengepost ke muke buku..
respon kwn2...tahniah..tahniah..n tahniah..tp b4 2 ak dah kol abah n mak dah..mereka lebih berhak utk mengetahui lebih awal...

nak dapat kerje ni,sgt2 susah..cabaran yg ak hadapi,ak sorang je yg rase..jerit perit yg ak harungi..
erm..biar la ak simpan sbgai kenangan terpahit dlm edopku ini..huhu~

ape pon, ak nak enjoy raye taon ni..bayar balek raye taon lepas yg x dpat coti sebulan..bongok punyer kompeni...mmg x kan maju lah korang...grr..sakitnyer ati bile pk sal kompeni plg truk kat dunia 2..
nt2 la sambung citer...malas lg..

Saturday, 20 August 2011

cita-cita, rezeki n anugerah...

cite2? betolke smue org ade cite2? smue org paham ape mkne cite2 dorang? n taw cmne nak capai cite2 2?
ak sndri pon, betol2 knal ape tu cite2 mase ak dah abes spm...itu pon ak mseh x sure lg betol ke ape yg ak cite2 kan slame ni...kalo mase kecik dulu, cikgu tanye ape cite2 kamu bile dah beso nanti? jawapan standard budak darjah 1 n 2,nak jd polis, cikgu, askar, doktor..padahal melambak lg jenis2 keje yg ade kat dunia ni..ak pon cm2 gak...bile cekgu tnye,jwapan aku msti polis..sbb nye bile kat rumah ak ske maen nyorok2 yg lagu one entry one 2 jaga, polis mati perompak jaga...tp mmg mase 2 ak agak kasar..mane x nye..kwn2 smue lelaki..ni la mlangnye ak xde jiran pompuan yg baye2 umo ak...ade akak 2 org pon bkan nak kawn ngn ak sgt..adek ak plak mse 2 2 org lelaki..mmg keje ikot dorng jela..redah semak, mandi hujan, bola sepak,bola takraw,,,ak x layan sgt men pondok2 nih..x jiwe kononnye..huhu~..
tp bile ak dah darjah 6, sifat kefomfuanan 2 dah ade cket, nak campor geng2 lelaki ak pon cam dah rase malu cket...mbe sbb mse 2 bzi dgn upsr,so xdpt join sgt dorng maen..ak kan konon plajar harapan skolah mase 2..hehe~
mase ni la ak dah nampak sket byangan cite2 ak..ak ske blajar bab2 sains..pasal bintang,bulan.cakerawala, bima sakti..menarik sgt.ak mmg ske sgt sbjek sc mase 2..
masok seklah menengah perangai ak mle brubah sket..bdak baru nak naek...cm2 la..ak jmpe geng2 baru..kemalasan blajo maken terserlah..hehe..form1 n 2 mmg zaman kemalasan ak..tp bile dah masuk form3,baru ak terkedek2 nak blajo balek ape yg ak abaikan slame ni...mase 2 baru nak menyesal..agak trlambat jgk la..tp ak maseh berpuas ati sbb sbjek kebanggaan aku dpt a..matematik keseluruhan form1 n 2 ak blajo mase frm3..mmg best sbb still dpt a..lgpon mmg antre sbjek fav ak..geografi pon..bdak yg tiap2 ari cekgu puji kmpem dpt a pon x dpt a..mmg bleh dikire la bape org yg dpt a geografi..tahun 2 keputusan pmr skolah ak agk merosot.trmasuk la ak yg memerosotkannye..huhu..tp pengajaran 2 beb..

kelas form3 tun mamat 2004


ak masuk form 4 dgn smangat baru..buke buku baru la kononye..xnak dah wat prangai lame..
ak nak masuk klas sc sbb knon nak truskan impian ak yg nak kerje berkaitan astronomi kan..tp kaunselor sek x bg..menanges2 ak dpan die..die ckp die taw tahap ak..mgkin skrg awk x nampk,tp suatu hari nt awk akn berterime kasih kat saye...tp mmg frust mase 2..kne blajar sbjek p.akaun..huh,sejak form 1 lg aku x pnah paham blaja mende 2 kat kemahiran hidup..blurr je rase blaja mende x minat..
tp, mse frm 4 ni,ade cekgu baru pindah ganti cekgu perdagangan ktorng...mle2 ak nyampah gile dgn cekgu ni..over betol..mulot kepoh..tergedik2 cam pompuan..bile die tnye2 ak,respon ak mst x bape baek..tp 2 la,,die salu bual2 dgn ak( n xsngke ade plak org yg jeles)..cekgu ni la yg telah membuka mate n pintu hatiku utk meminati bdg perniagaan nih..stiap kali die ajar smgat ak berkobar2 nak wat bisnes.mmg die cekgu febret ak slain cekgu matematik..markah sbjek pdg ak pon salu highest dlm klas(n x sngke jgk ak ade lg mahluk2 yg jeles)...biar la..adat la kan..mmg ak dah lupe tros cite2 lame ak mase 2..x igt dah kesedihan x pat amek subjek sc tulen...yg ade dalam pale ak mase 2 ak nak wat ladang betik n ternak arnab..sbb2 2 ni ade potensi yg sgt baek utk diperbisneskan..

lepas abes spm n kua result, seperti yg dijangke, result ak n kwan2 sekelas sgt la gempq..syukur Alhamdulillah..cekgu kelas ktorng pon mase bg slip result 2 senyum je..mmg berbaloi2..ade hikmah disebalik kegagalan lampau..chewah....

nak cite sal rezeki plak, kdg2 wat ak kompius ttg keputusan yg patot ak wat..mase pas spm mmg rezeki ak mencurah2..mcm2 offer dpt..upu, matrix, maktab..swasta jgn ckp la..tp ak wat keputusan nak masok matric..but, xdpat restu mak abah..
antare alasan dorng: jauh kedah 2.xde sdare mare nak tolong tgok lak 2...ala,onet 2 bukan minat sgt subjek akaun,kang x bleh bawak plak.jgn ikut kawan sgt.xkan kwan masuk jamban pon nak masok same...lg 1 alasan,wat tol2 interview maktab nt, sng..abes blajo trus jd sekgu...sedih jgn ckap la..mane taknye 11 org daripde klas ak dpat kolej matriculasi yg same..sape x nak kan...offer uitm mase 2 ak x pandang lgsung(mse 2 mseh trpengaruh dgn kwn2 yg ckp uitm ni low class,tp tak pon okay,high class gituw..huhuuh)...interview mktab lak ak wat samborono je..lgpon kos yg ak aplly cekgu pendidikan khas..layak ke aku yg kurang sabar ni jd sekgu ? mmg x la...n mmg ak xdpt pon mktab,rayuan pon ak x wat sbb mmg xde hati nak jd sekgu..abes 2 ak nak smbung blajo ktne ek? aduh,,mase 2 baru ak cari2 balik mane ak letak offer letter uitm..huh,jmpe pon seb bek ade lg..tawaran melanjutkan pelajaran ke uitm..diploma kejururawatan...kejururawatan? x pernah terlintas kat pale ni nak jd nurse..huuu..ape 2? xde kaitan dgn akaun n bdg yg ak blaja pon..tp ape nak wat..kalo nak masuk matric mase 2 tarikh daftar dah lepas,yg ade tggal 1 pilihan je la..nak x nak ak memasukkan diri ke uitm..esok nak daftar arini baru ak sebok2 beli brg smue..mmg kelam sket la..nursing? hm..mcm2 yg bermain kat otak ak mase otw nak p daftar....
bukan kete yg ak gunekan utk p daftar uitm ye

akan disambung...





Friday, 19 August 2011

Sungguh aku x bisa..membenci dirimu...


mase balek keje smalam,rase boring giler..on la radio kot2 bleh layan lagu2 raye kan...bukak2 je trdengo plak lagu yg x penah aku dgr slame nih.cenggini bunyiknye "sungguh ak x bisa membenci dirimu"..cm2 la ..dalam ati aku,erm,,sodap gak lagu ni..cam kene je dgn aku liriknye..chee...ape yg dah trjadi n ape yg aku dah lalui? bia ak sorng jela yg taw...yela..dalam idop ni mmg mcm2 yg kite kne lalui kan..barulah namenye hidup kan..kalo x bek ma*i je..tp jgn pulak smpai berniat nak bunuh diri ye.hehe..dalam edop kite ni,msti ade seseorng yg memberi kesan kat diri kite ni..tipu la kalo ckap xpenah ade rase terkesan dgn seseorg ni kan..camne nak expain ek..contohnye,.sepanjang edop ak 22 tahun ni, ade la sorang hambe Allah ni yg betol2 wat aku x leh lupe die...bkan sbb sayang giler or benci giler ke ape ke..tp kehadiran die yg sekejap dlm edop ak dlu btol2 mengubah persepsi ak kpde sesuatu..mmg x dinafikan mule2 ak agak benci dgn ape yg die wat kat ak..tp bile2 pk2,sbnanye ak x benci pon kat die..berterime kasih kat die lg...peningnye nak cite..huhu.cmni la.ak bg lg 1 contoh,bile ade artis baru naek,(jue aziz contohnye)..ak gile2 mluat dgn die. sbb die bleh suke2 tkar bf mcm bgos sgt..menang mlaysia most beautiful plak tuh(naib johan)..tp lame2 ak jd minat plak dgn die.sbb die ade bakat,cantek n sore die sedap..sbb 2 kite x bleh benci org sgt2..syg sgt2 pon x bleh..dalam Al-Quran pon ade.."dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."  (Al-Baqarah: ayat 216 ) 


nah..ni la die lagu geisha yang aku amek dari u tube..dngar2 kan n slamat melayan ye...
sodap kan....hihi

Wednesday, 17 August 2011

aduh...sori kak x sengaje terpelok suami akak.....

yg penting senyum k....
arini buke kat umah dgn smue ahli rmah..huhu..abes je solat maghrib,dgn penuh semangatnye aku mengajak ayis ngan aji p giant.
tujuan utame : saje2..coci mate..pas2 nak melawat kedai buku kat giant(ade something very attractive kat c2)..
mule2 skali destinasi ktorng kdai hari2,,,sebab nak carikan baju raye untuk auni n kemal...
next, p tgok tudung2 n shawl tepi giant..wah...rambang mate den...pas2 setelkan broadband barulah masok giant...cam bese round2 smbil coci mate..then tertarik la kat sejenis alat sonaman nih..puas belek nak pusing la p kat aji n ayis..BUKKK!!..dgn x sngajenye sayer terpeluk sorng mamat yg x diketahui statusnye.pale ni betol2 kt bawah kpale die..yg nampak time 2 cume badan die n sorang fomfuan pkai jubah..dalam ati ak mase 2 fomfuan ni msti mak die..adush, malunye..tp nape rase cam ade renungan pnuh jeles je kat aku nih..dgn x mintak maapnye aku pon blah meninggalkan mereka berdue terpinge2(agaknye la..bukan tgok muke dorng pon kan)...then aku lupekan kejadiaan td..pas2,tgah duk tgok aji pilih perfume,DUP,DUP,DUP,jantungku berdegup koncang..kelibat jubah fomfuan td menerjah ke arah mateku..halamakaih, fomfuan yg pkai jubah td mude rupenye...msti bini mamat td..yela..mmg dorng jalan berdue je.gaye cam baru kawen...malunyer..mase 2 ak tgok couple 2 same2 pndang kat ak..ak ape lg, wat2 x nampak n xtaw pape.. bini die mase 2 bkan men lg rapat jalan dgn laki die..takot kne pelok lg dgn ak kot..huhuhu...sori la kak..bkan sy sngaje td..pasni jge suami elok2 ye...jgn riso, sbb sy bkan jenis yg berminat kat suami org...lgpon ati sy x lekat kat suami akk, sbb dah lekat kat tempat len..huhuhu..nun d kdai buku sne...kedai buku..i'm coming...
There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...