kerje tyme

kerje tyme
ggggggg

Monday, 25 June 2012

cerita cotiku :)

ni nak sambung citer ritu nih...
pas je masuk kreta..trus salam abah la kan.. dgn adik2 aku yg mnyibuk nak ikot abah amek aku...
time salam 2 igt kan mak yg duk seat sebelah abah...tgok2, gulp... abang aku... adeh....
masak la cuti aku kali ni.... mesti bnyak kene dgr ceramah dari die...
hermm.... biar la.... yg penting sambung tidor dulu....Zzzzzz.....


       sampai je umah, minum cket2..cakap dgn abah nak pinjam kete nak p bandar jumpe akak aku... alasan ade urusan bank..hehehe,,,
nak lebih dipercayai aku bawak sorang adek aku....
tp mmg betol2 urusan bank okay... nak mengeluarkan wet public mutual... sbb rase cam x bape menguntungkan la... pas2 pekene McD... Kopak cket la kene blanje akak n adek ak..skali skla xpe..heeee.... trut3...trut3... enfonku berbunyi..mak kol tanye bile nak balik... ala... kacau tol... baru nak jimba2... xpola...menurut perintah....


sampai2 je my brader bg arahan... ptg ni ikot mak n makcik2 jiran sebelah g dgr ceramah agama merangkap jd drebar dorang skali... aduh... die x taw ke aku penat.... ayark...
aku wat alasan mcam2 tp die pakse gak... erm,,, ape leh buat... g jela... ikhlas kan ati...baru dapat pahala kan...lg2 ari jumaat yg mulia...huhuu....


make..jd la sy seorang driver kpd mak n makcik2 sebelah umah... perot lapar ni..td dpt makn cket je bakso sbb dorang soh cepat... dah la dah lame x makn bakso mak masak....hush3...


sampai sane majlis x start lg...adui... boring nyer.. perut dah kriok2 mintak diisi ni....
hermmm...bertahan 10 minit... mak, kite nak pi cari kedai makan eh... lapo sgt ni... ak merayu kat mak...
okay...mak on je upernyer..hehhe...


ape lg...ak pon trus kuo mencapai kereta...tp, aku bukan ingat jalan pon..td ikot direction dari mak jer...ahhh....hentam saja la...janji jumpe kedai makan....
mmg  jumpe kedai...tp jauh giler... tp time x pikir sume 2...pk nak makn je...n biler dah lapor, smue rase sedap...huuhuhh.... 
 bile nak balik semula ke tempat ceramah 2, kompem2 la x ingat jalan dah kan...huuuu....redah je la...n akhernyer sesat masuk ladang kelape sawit...adoiii..... tp pusing punyer pusing...sampai jgak kat tempat 2...mujur majlis baru nak start...huuu... 




Alhamdulillah....dapat menghadiri 1 majlis ilmu agama.... mood pon dah okey sbb dah tenyang kan...heeee...
pas2 cam biasa mesti ade makan2 kan...tp i x sentuh pon...sbb kenyang dooh td...
then, kami pon pulang.... mak n da geng janji nak g lg next time...tp i x dpt la nk jd driver lg, sbb dah balik kelate...hehhehe..... ok la..... to be continue....


selain tido... makn adelah aktiviti paling best utk dilakukan...lebih2 lg jika didapati secare percume :p







sedap er nasi lemak.... air horlick.... yumi3
p/s: actly abang ak 2 adik ak yg suke brlagak jd abang aku jer...huh...welk :p

Wednesday, 6 June 2012

Balik kg nek bus baru...wink3

X Seperti yang dirancang... tibe2 terdetik dalam ati nak balik kg time breakfast free kursus komputer... kebetulan ahad cuti agung... plus 2 hari ctr aku, jd la 5 hari cuti kan..heee...masyukk....
time rehat trus je cari tiket..mujur ade... tp nak balik muar kene naik kat pasir puteh sbb kat mache habes... xpo la..janji ade... mintak tolong housmate anto kan...

balik keje kmas cket, tgok cite seindah sakura, mandi, siap2 trus menuju ke destinasi... depan kedai buah paser puteh...tunggu bus cap cepat ekspress..
sbelum 2 shoping dulu cket2 kepok2 wat buah tgn.. bus kul 9.. housmate dah x sabar nak balik sbb nak tgok citer ameera n riso balik sorang2 malam2.. make tinggal lah aku terkulat2 sorang diri kat paser puteh nih... dah la pes time naik bus jenis nih... wiso ler takot kene tinggal bus... tunggu punye tunggu, kul 10 baru dtg bus.. pas cek tiket aku pon duk la ikot no kat tiket... tibe2 dtg sorang akak kate aku duk tempat die.. aik? tp driver kate aku leh naik... die g tanye driver lg.. upernyer..mmg aku yg salah.. bus aku yg lg 1..huh..pakcik driver ni la... td ckap betul...malu je kene turun..huk3... xpola..wat muke seposen jela...
dah turun, rase nak terkucil plak.. ade sorang pakcik ni dari td duk gelak kan aku je...die kate bus aku x kan dtg la..  bus xde la..mcm2 je..kuang asam tol..tp elok jgak ade die.. xde la aku rase boring sgt duk sorang2...  x tahan sgt nak p.u (past urine) ak pesan kat pokcik 2 soh tggukan bus aku...  tp balik dari toilet bayang bus pon xde... ape punyer bus da... pokcik 2 kate muke aku masam cetung..kui3... mane x masam..dari kul 8.30 tggu... bus sampai kul 10.45... x ke lame bebeno tuh?  huh.... mujur dapat nek bus baru yg selesa lg nyaman... masuk bus terus tidor x sedarkan diri la...kui3... sayup2 ak dgr driver ckap segamat2... huh,,naseb bek dgr cket...utk kepastian, aku tanye bdak sebelah..die ngangguk..betul la tuh.. aku pon dgn mamai2 terhuyung hayang turun dari bus.. mmg pening btol pale ni... pokcik bus riso semacam tgok aku jalan trun bus melayang2 badan... smpat gak aku ckp terime kaseh kat die...huuhuu...lega...smpai dah bustand segamat... turun dari bus kepale aku x stabil lg.. wow..bustand kosong.. xde sorang habuk ore pong...yang ade cume sorang pak cik ni je.die tanye nak g mane dik? aku ckp la kundang ulu..pas2 die gelakkan aku... sbb jalan terhuyung-hayang..die kate awak mengantuk lg ni dik...sape dtg amek? bia pakcik antar...pakcik 2 driver teksi..hhehehe..aku ckap xpe cik..ayah sy mai amek... mmg ayah aku smpai tepat pade masenyer.... zupp..bye pakcik..aku ckp kat pakcik tu..heheh..masuk kete, slam2 trus sambung tido...zzzzzzzzzzzzZZZZZZZ...... akan disambung episod lain..hehheeh

bus cepat ekspress jauh lg cantek dari bus ni taw....hehehhe



hah..yg ni saje nak mnempel jer..heehhe :p
There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...